animasyon hangi programla yapılır.

Animasyon hakkında kısa bir tanıtım burdaki makalemde yapmıştım.Orada bir kaç program belirtmiştim ama bu makalede biraz daha işin yapılması kısmıyla ilgilenelim.
Günümüzde her bişeyi yapmanın programı çıkmakta ve bu çıkan programlarla işler daha kolay hale gelmektedir.Animasyon ile ilgili olarak da piyasa da baya bir program var.Animasyon diyince insanların kafasında farklı şeyler canlanabiliyor.Benim söz ettiğim yukarıda ki resimdeki 3d mekan ve karekter içeren animasyonlardır.Piyasa daki programların bir kaç tanesinden size söz edeyim.
3ds max:Yaygın olarak kullanılan programlardan birisidir.Gerek karekter animasyonu gerekse mekan animasyonu hazırlanabilir.Geniş bir programdır.Genişten kastım programla aklınıza gelebilecek hemen hemen herşeyi yapabilirsiniz.Ancak tabi bunun öncesinde biraz emek gerekiyor.Kullanışlı bir programdır.İnternette bol bol dersi mevcuttur.
Maya:Maya günümüzde max kadar yaygın kullanılmaktadır.Kullanım ve arayüz olarak sade bir programdır.Tek sıkıntısı türkçe görsel dersi fazla yoktu şimdiye kadar ama yavaş yavaş oda aşılmaya başladı.Artık mayanın da internette türkçe dersleri mevcut.Ama max kadar yagın değildir.
Zbrush:Bu programla en yaygın kullanılan programlardan birisidir.Ama bu programda türk piyasasında daha yeni yeni yer buluyor.Yani ders açısından sıkıntı çekebilirsiniz.
Cinema 4D:Bu programda yeni sayılır.Ama kısa sürede çok fazla kullanıcı sayısına ulaşmış bir programdır.
Bunların yanında Lightwave, Softimage XSI, Poser, Mudbox gibi programlar meccuttur.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Bilgi Merkezi - Bilgi Paylaşımı Haber , Sağlık , Webmaster , Program , Magazin ve Daha Fazlası
Video izle