blogger hesabı alma


Blogger'a kayıt nasıl yapılır? bir blog nasıl açılır? açtığımız blogu arama motoralarına nasıl kayıt ettiririz?
bunun gibi sorulara cevap verelim.
Adım 1:
Öncelikle blogger ana sayfasına geliyoruz.
ve burada başlayın butonuna tıklıyoruz.Ardından çıkan sayfadaki bilgileri dolduruyoruz ve devam et butonuna tıklıyoruz.Devamında şöyle bir sayfa gelecektir.
Buraya blogunuzun başlığını ve url adresini (url adresini girerken yazdığınız adın kullanılabilirliğini kontrol ediniz) giriyorsunuz.Ardından devam et butonuna tıklıyoruz.
Çıkan sayfadan blogumuzun şablonunu yani temasını seçiyoruz ve devam diyoruz.Ardından çıkan yeni sayfada bloglamaya başla deyip blogumuzu oluşturmuş oluyoruz.
Adım 2:
Blogumuzu oluşturduktan sonra admin paneli ya da kumanda paneli dediğimiz yerden blogunuzla ilgili herşeyi yönetebilirsiniz.Burada bir kaç tane kategori göreceksiniz.Bunlar sırasıyla gönderme,yorumlar,ayarlar,tasarım,kazanç sağlayın,istatistikler ve blogu görüntüle gibi.Burada 
Gönderme:Blogunuza yeni kayıt yollamanızı sağlar.Daha önce yayınlamış oldugunuz kayıtları düzenlemenize yardımcı olur.
Yorumlar:Bu kısımda yorumlarını kontrol etmeye ve yorum kriterlerinizi belirlemenizi sağlar.
Ayarlar:Bu kısımda blog isminizi, açıklamanızı ve bunun gibi blogunuz genel ayarlarını yapmanızı sağlar.
Tasarım:Bu kısım blogunuzu görsel açıdan daha kullanışlı ve göze hoş gelen bir biçimde düzenlemenizi sağlar.Şablonlar kısmından şablonunuzun ayarlarını değiştirebilirsiniz.(en,boy,renk,yazı boyutu vb.).Html kısmında blogunuzun kodlama sayfasına ulaşabilirsiniz.Ancak kodlama dilleri hakkında bilginiz yoksa bu kısımı kullanmasanız iyi olur.İstemeden sayfa yapısını bozabilirsiniz.Sayfa öğeleri kısmında blogunuzun görsellikleri ile ilgili değişiklik yapabilirsiniz.
Kazanç Sağlayın:Bu kısımda blogunuza adsense reklamı alarak kazanç sağlayabilirsiniz.
İstatistikler:Bu kısımda blogunuza gelen ziyaretçiler hakkında bilgi edinmenizi sağlar.Nereden geldiklerini, ne kadar sayfa görüntünüzün olduğunu görebilirsiniz.
Blogumuzu oluşturup şöyle birde kısa tanıtım yapmış olduk.Bundan sonraki evre makale yayınlamak.Bir kaç makale yayınladıktan sonra blogunuzu arama motorlarına eklemelisiniz.
Google'a blogunuzu kaydettirin------link
bu linke tıklayarak blogunuzu ya da sitenizi googleye kayıt ettirebilirsiniz.Tabi sadece google ile sınırlı kalmayın diğer arama motorlarına da blogunuzu kayıt ettirin.
Bu işle tek tek uğraşmayın link2 bu linke tıklayarak çıkan sitedeki bilgileri doldurun o sitenizi arama motorlarına kayıt ettirir.Ayrıca bu site benzeri siteler bularak kayıt yaptırmanız sizin yararınıza olacaktır.Sitenizi arama motorlarına kayıt ettirdikten sonra isteğe bağlı olarak sitenizi top listlere ekleyin(faydası olacaktır.)
Sitenize ayrıca sayaç ekleyebilirsiniz.(link)Kolay gelsin.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

teşekkürler.yararlı bir paylaşım

Adsız dedi ki...

teşekkürler

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Bilgi Merkezi - Bilgi Paylaşımı Haber , Sağlık , Webmaster , Program , Magazin ve Daha Fazlası
Video izle